BubbleButtYoga™ Perjes Kingával

A BubbleButtYoga™ egy levédetett, modern jógatípus, ami ötvözi a tradicionális jóga és a modern fitnesz órák elemeit. Egy dinamikus, erősítő, kihívást jelentő óra, ami nem hagyja figyelmen kívül a vinyásza jóga alapelemeit (napüdvözlet, ászanák, légzés, relaxáció), de a fő hangsúlyt a problémás részek (popsi, has, comb) tónusos formálására helyezi, miközben segíti az emésztést, a test természetes méregtelenítő folyamatait, ezáltal hozzájárul az anyagcsere felpörgetéséhez és a zsírégetéshez.

A BubbleButtYoga™ órák rövid ráhangolódással, légzőgyakorlatokkal és a test bemelegítésével kezdődnek, majd a napüdvözlet könnyebb és nehezebb variációival, statikus és dinamikus pózok váltogatásával veszik igénybe az izmokat és fejlesztik az egyensúlyérzéket. Az órák csúcspontját mindig egy kihívást jelentő póz gyakorlása/kivitelezése jelenti, ami után levezető pózok segítségével lassul a pulzus, megnyugszik a test és felkészül az óra végét jelentő nyújtásra és harmonikus relaxációra.

Kezdőket és haladókat egyartánt szívesen fogadok, hiszen minden gyakorlatnál bemutatom az alap pózt és a kihívást jelentő variációkat is. A hajlékonyság NEM feltétel!

A Yoga Allience által elismert YTT200 (Yoga Teacher Training) képzésemet Londonban, Európa legnagyobb jógaiskolájában, a YogaLondon-nál végeztem el, ahol különös hangsúlyt fektettek az anatómiára, a különböző jógairányzatok alapos ismeretére és a saját stílusunk kibontakozásának segítsére. Azóta sem ragadok le egy-egy konkrét irányzat gyakorlásánál, hanem folyamatosan bővítem az ismereteimet és az eszköztáramat a változatos és egyedi jógaórák oktatásához. Ha eddig nem szeretted a jógát, akkor itt az ideje, hogy adj neki még egy esélyt, ha pedig már gyakorlott jógi vagy, akkor egy egészen más oldalról fogod megismerni ezt a mozgásformát.

Helyszín: Felkelő Nap Háza Stúdió

               1072 Budapest Rákóczi út 36. 2.em 3/a 18 kapukód

Időpont: Október 2.-tól minden kedden 19.00-20.30

Jelentkezés és további információk a weboldalon és a Facebookon (hamarosan):

Weboldalam: www.bubblebuttyoga.net

Facebook: www.facebook.com/bubblebuttyoga

E-mail: bubblebuttyoga@gmail.com "

Bubblebutjoga

KEZDŐ ÉS KÖZÉPHALADÓ PILATES ÓRÁK A FELKELŐNAP HÁZÁBAN

Gyergyói Szilvia Oktatóval

Ha fáj a derekad, ha szeretnél a tartásodon javítani, ha szeretnél erősebb és rugalmasabb izomzattal rendelkezni, vagy szeretnéd stressz oldó mozgással formálni alakodat egy barátságos környezetben, kellemes hangulatban, akkor itt a helyed! 
Szeretettel várlak órámon, ahol a fókusz a gerinc megfelelő nyújtásán, a tartó izmok speciális erősítésén, a hétköznapi életben zsugorodott izmok nyújtásán, az egyensúly,- és a testtudat fejlesztésén van.

MINDEN SZERDÁN: 19:30-21:00-ig
Óradíj: 2.000.-Ft
Havi díj: 6.000.-Ft/hó (4 alkalom)
Bármilyen felmerülő kérdés esetében hívj bizalommal a +36-20-282-0310-es telefonszámon, vagy írj a gyerszi22@gmail.com e-mail címre!

Weboldalam:Szilvia-pilates

 

A PILATESRŐL „DIÓHÉJBAN” 

A pilates mozgásforma táplálkozik a jóga pozíciókból, a gimnasztika elemeiből, de számos egyedi gyakorlatot is tartalmaz.
A módszer elsődleges célja a testtudat fejlesztése és az „(erő)központ” megerősítése. Főszempont a gerinc védelmét biztosító izomcsoportok koncentrált átmozgatása és erősítése, de fontos feladata olyan izomcsoportok fejlesztése is, melyek segítségével lekerül a terhelés az ízületekről. Bizonyos pilates feladatok tehát pozitív hatással vannak olyan elváltozások esetében is, mint térdfájdalom, csípőbántalom illetve bizonyos vállproblémák.
Alakformáló hatása szintén meghatározó, mivel a pilates feladatok egyszerre erősítik és nyújtják az izmokat, így rendkívül szálkásító hatással bírnak. (Fontos tudni azonban, hogy lassú és folyamatos mozgásról van szó, nincs jelentős verejtékezés, pulzusszám emelés. A pilates nem „zsírégető torna”. A lassú mozgás erőstő hatása abban rejlik, hogy végig izommunkával dolgozunk és nem használjuk a lendületet.)
Mindenki igényének és felkészültségének megfelelően kezdő,- középhaladó,- és haladó szintű feladatokból tudunk válogatni.
A gyakorlatok közben alkalmazott koncentrált légzésnek köszönhetően kiváló stressz oldó hatással is bír ez a mozgásforma. (A koncentrált és mély légzés számos egészségügyi szempontból is fontos eleme lenne a mindennapjainknak. Általában sajnos a légzés csak mechanikusan „megtörténik”, de felületesen. A legtöbb ember – még mozgás közben is - a tüdőkapacitásának mindössze felét használja csak, vagy önkéntelenül vissza tartja a lélegzetét. A visszatartott lélegzet megannyi szervi elváltozás táptalaja, továbbá fokozott izomtónust eredményez. A feszülésre hajlamos izomcsoportok görcsössé válhatnak, melyen tudatos légzéssel javíthatunk.)

KINEK AJÁNLOTT?

- KORTÓL és NEMTŐL függetlenül mindenkinek, aki valamilyen MOZGÁSSZERVI PROBLÉMÁVAL küzd (különös tekintettel a derékfájdalmak, csípőbántalmak, térdproblémák, és nem gyulladásos eredetű vállfájdalmak esetében).
- azoknak, akik több órás ÜLŐ MUNKÁT végeznek
- a nehéz fizikai munkából fakadó ÍZÜLETI,- ÉS GERINC BÁNTALMAK elszenvedőinek
- fiatal anyukáknak, akik szeretnék visszanyerni szülés előtti formájukat, vagy enyhíteni derékfájdalmaikat
- azoknak, akik alakjukat izomzatuk szálkásításával és erősítésével szeretnék formálni, karbantartani
- olyan sportolóknak, táncosoknak, akik fontosnak érzik a KÖZPONTJUK ERŐSÍTÉSÉT, az EGYENSÚLYUK FEJLESZTÉSÉT, TÉRDük(és a többi esetleges ízületi) problémájuk megelőzését, vagy a már meglévő bántalmak kezelését
- ajánlom azoknak is, akik a mindennapi stresszhelyzeteket szeretnék egy EGÉSZSÉGES, KONCENTRÁLT és NYUGTATÓ, mégis erősítő hatású mozgás végzésével levezetni

pilatesleíráshoz kékfelsős kicsinyített

Jóga órák minden kedden 17.30-tól

 

Szeretettel várunk jóga oktatásunkra, ami két időpontban is van.

Oktató: Jasper Károly

Időpontok:                                                                                                

                                       Kedd        17.30-19.00 h-ig

                                       

                                  

Helyszín:  Felkelő Nap Háza

             1072 Budapest, Rákóczi út 36. 2.em. 3/a 18 kapukód

Ár:          Havi  tagdíj   7.000.-Ft

 

Ezen a számon tudsz jelentkezni - +36 / 30 / 458 4120, - vagy írásban a neten itt:  Jelentkezem

Az órák beosztását itt láthatod:Órarend

Bővebb információt ezen a weblapon találsz. :jogatanfolyam.hu  

SENIOR PILATES ÓRÁK

Domokos Flóra Pilates oktatóval

 

A Joseph Pilates által kidolgozott mozgástechnika nem más, mint egy harmonikus rendszerbe foglalt tornamódszer. Elsősorban erősítő, tartásjavító és ízületkímélő hatásai miatt vált népszerűvé. Az órákon minden testrészt megdolgoztatunk és megnyújtunk, így az izomzat és az ízületek működését kiegyensúlyozottabbá tesszük. Két-három hónap gyakorlás után már javul a testtartás, enyhülnek a mozgásszervi fájdalmak, jobban működnek az izmok.

A Senior órák gyakorlatsorait kifejezetten az 55 év felettiek igényeire szabva állítom össze. Fókuszban a megfelelő testtartásért felelős izmok lesznek, az ízületeket pedig különböző tornaeszközök segítségével (gumiszalag, puha labda) tehermentesített helyzetben dolgozzuk körbe. Ezen kívül bevetjük a test saját súlyát és kis kézi súlyzókat az izomtömeg növelése, az izomvesztés megakadályozása, és a csontritkulás megelőzése érdekében.

Kiknek ajánlott a Senior Pilates?
• ha elmúltál 55 éves
• ha szeretnél edzeni járni, de nem érzed otthonosan magad a divatos edzőtermekben
• ha szereted a kevésbé dinamikus, de alaposan megdolgoztató tornákat
• ha hátfájás, ízületi probléma, vagy csontritkulás miatt ízületbarát sportot szeretnél választani
• ha ülőmunkát végzel vagy sokat kell állnod, cipekedned
• ha évek óta nem tornáztál, és most újrakezenéd
• ha szeretnél ruganyos és erős maradni a mindennapokban


Időpont:          Csütörtök 10.00-11.00
Helyszin:          Felkelő Nap Háza Stúdió
                        1072 Budapest Rákóczi út 36. 2.em. 3/a 18 kapukód
Bejelentkezés: Domokos Flóránál: +36-30-78-378-17

tolife blog intro yoga

Taichi/chikung óra minden hétfőn és szerdán a Blahához közel

 

Szeretettel várunk taichi csoportunkba, ahol megismerkedhetsz evvel a gyönyörű keleti mozgásformával és filozófiával.

Nem gond, ha korábban nem tanultál még ilyen mozgásformát, mert az edzés több csoportra bontható, tudásszinttől függően. Mivel a fő cél a befelé fordulás, amit a haladóbbak már ismernek, ezért őket nem zavarja a kezdő rutintalansága, viszont az ő tudásuk segít a mozgás gyorsabb elsajátításában.  

A cél az elme ellazítása, a stressz elengedése, a lassú, folyamatos mozgással a test erősítése, edzése.

Ha kedvet kaptál bátran jelentkezz!

Az első alkalom ingyenes.                                                                                                                                                                 

Időpontok:                                                                                               

              Az órák minden hétfőn         17.30-19.00 h-ig

                                   szerdán        17.30-19.00 h-ig 

                                  

Helyszín:  Felkelő Nap Háza

             1072 Budapest, Rákóczi út 36. 2.em. 3/a 18 kapukód

Ár:          Havi  tagdíj   7.000.-Ft/  hónap / egy alkalom/hét

                                 10.000.-Ft/  hónap / két  alkalom/hét

 

Ezen a számon tudsz jelentkezni - 06-30/546-1572, - vagy írásban a neten itt:  Jelentkezem

Az órák beosztását itt láthatod:Órarend

Mi történik az órán?

  •    megismerkedhetsz a chikung és taichi alapjaival, kipróbálhatod, hogy milyen fantasztikus érzetet és nyugalmat ad ez a fajta testgyakorlás. Valójában kis befektetéssel, rengeteg erőt és harmóniát nyerhetsz, mind testileg mind szellemileg!
  •    megtanulhatod lecsendesíteni az elméd, és tudatosan viszonyulni a testedhez.
  •    megtapasztalhatod, hogy a lassú, folyamatos mozgásban mekkora stabilitás, erő és lágyság rejlik.
  •    formákat gyakorolunk: 1. Alap chikung gyakorlatokat   2. Nyolc Brokáttekercset   3. Yang 10-es formát  4. Yang 24-es formát
  •    az órákon a hangsúly az elmélyülésen van, sok a meditatív gyakorlat és a légzés tudatosítása

Kemechey Edina taichi oktató

Ha szeretnél többet megtudni a taichiról, bővebb információkat weblapomon találsz:

www.tajcsi.hu

www.pandataichi.hu

2612569317

 

 

7983

 

.


Cím: 1072 Budapest, Rákóczi út 36. 2. em 3/a (18-as kapucsengő)