KEZDŐ ÉS KÖZÉPHALADÓ PILATES ÓRÁK A FELKELŐNAP HÁZÁBAN

Gyergyói Szilvia Oktatóval

Ha fáj a derekad, ha szeretnél a tartásodon javítani, ha szeretnél erősebb és rugalmasabb izomzattal rendelkezni, vagy szeretnéd stressz oldó mozgással formálni alakodat egy barátságos környezetben, kellemes hangulatban, akkor itt a helyed! 
Szeretettel várlak órámon, ahol a fókusz a gerinc megfelelő nyújtásán, a tartó izmok speciális erősítésén, a hétköznapi életben zsugorodott izmok nyújtásán, az egyensúly,- és a testtudat fejlesztésén van.

MINDEN SZERDÁN: 19:30-21:00-ig
Óradíj: 2.000.-Ft
Havi díj: 6.000.-Ft/hó (4 alkalom)
Bármilyen felmerülő kérdés esetében hívj bizalommal a +36-20-282-0310-es telefonszámon, vagy írj a gyerszi22@gmail.com e-mail címre!

Weboldalam:Szilvia-pilates

 

A PILATESRŐL „DIÓHÉJBAN” 

A pilates mozgásforma táplálkozik a jóga pozíciókból, a gimnasztika elemeiből, de számos egyedi gyakorlatot is tartalmaz.
A módszer elsődleges célja a testtudat fejlesztése és az „(erő)központ” megerősítése. Főszempont a gerinc védelmét biztosító izomcsoportok koncentrált átmozgatása és erősítése, de fontos feladata olyan izomcsoportok fejlesztése is, melyek segítségével lekerül a terhelés az ízületekről. Bizonyos pilates feladatok tehát pozitív hatással vannak olyan elváltozások esetében is, mint térdfájdalom, csípőbántalom illetve bizonyos vállproblémák.
Alakformáló hatása szintén meghatározó, mivel a pilates feladatok egyszerre erősítik és nyújtják az izmokat, így rendkívül szálkásító hatással bírnak. (Fontos tudni azonban, hogy lassú és folyamatos mozgásról van szó, nincs jelentős verejtékezés, pulzusszám emelés. A pilates nem „zsírégető torna”. A lassú mozgás erőstő hatása abban rejlik, hogy végig izommunkával dolgozunk és nem használjuk a lendületet.)
Mindenki igényének és felkészültségének megfelelően kezdő,- középhaladó,- és haladó szintű feladatokból tudunk válogatni.
A gyakorlatok közben alkalmazott koncentrált légzésnek köszönhetően kiváló stressz oldó hatással is bír ez a mozgásforma. (A koncentrált és mély légzés számos egészségügyi szempontból is fontos eleme lenne a mindennapjainknak. Általában sajnos a légzés csak mechanikusan „megtörténik”, de felületesen. A legtöbb ember – még mozgás közben is - a tüdőkapacitásának mindössze felét használja csak, vagy önkéntelenül vissza tartja a lélegzetét. A visszatartott lélegzet megannyi szervi elváltozás táptalaja, továbbá fokozott izomtónust eredményez. A feszülésre hajlamos izomcsoportok görcsössé válhatnak, melyen tudatos légzéssel javíthatunk.)

KINEK AJÁNLOTT?

- KORTÓL és NEMTŐL függetlenül mindenkinek, aki valamilyen MOZGÁSSZERVI PROBLÉMÁVAL küzd (különös tekintettel a derékfájdalmak, csípőbántalmak, térdproblémák, és nem gyulladásos eredetű vállfájdalmak esetében).
- azoknak, akik több órás ÜLŐ MUNKÁT végeznek
- a nehéz fizikai munkából fakadó ÍZÜLETI,- ÉS GERINC BÁNTALMAK elszenvedőinek
- fiatal anyukáknak, akik szeretnék visszanyerni szülés előtti formájukat, vagy enyhíteni derékfájdalmaikat
- azoknak, akik alakjukat izomzatuk szálkásításával és erősítésével szeretnék formálni, karbantartani
- olyan sportolóknak, táncosoknak, akik fontosnak érzik a KÖZPONTJUK ERŐSÍTÉSÉT, az EGYENSÚLYUK FEJLESZTÉSÉT, TÉRDük(és a többi esetleges ízületi) problémájuk megelőzését, vagy a már meglévő bántalmak kezelését
- ajánlom azoknak is, akik a mindennapi stresszhelyzeteket szeretnék egy EGÉSZSÉGES, KONCENTRÁLT és NYUGTATÓ, mégis erősítő hatású mozgás végzésével levezetni

pilatesleíráshoz kékfelsős kicsinyített


Cím: 1072 Budapest, Rákóczi út 36. 2. em 3/a (18-as kapucsengő)