Pilates Oktató

Képzettségem: Magyar Táncművészeti Főiskola Modern táncos és próbavezető szak, 2009 

                     Pilates és jóga oktatói tanfolyam

Óratípus a Felkelő Nap Házában: Pilates

Elérhetőségeim:  06-20/282-0310

                 gyerszi22@gmail.com

                 szilvia-pilates.hu

Már gyermekkoromtól kezdve „lételemem” volt a mozgás. Sportoltam, tornáztam, míg végül rátaláltam arra a mozgásformára, amiért úgy éreztem, hogy minden akadállyal szembeszállva képes vagyok küzdeni; ez pedig a táncművészet volt.

A sok-sok évnyi tanulás alatt a mozgáson keresztül megismerhettem a saját testem anatómiáját, amely viszont arra is rávilágított, hogy mennyi ízületi deformálódással és szalag, - illetve izomproblémával jár az álmom megvalósítása.
Sokáig kerestem azt a fajta izomfejlesztő, de ízület kímélő, egészséges, mégis hatékonyan erősítő módszert, mellyel kompenzálni tudnám a már meglévő problémákat, így találtam rá a pilates (és jóga) mozgásformára, melynek áldásos, nyugtató és roppant hatékony hatásába azonnal beleszerettem. Saját bőrömön tapasztalhattam meg, amint az évek óta tartó fájdalmak napról-napra oldódnak, végül teljesen eltűnnek az életemből.

Elvégeztem Bene Máté, "Gerincterápia Jógával" kezdő és haladó tanfolyamát,   majd mesterképzését is.
Ezen a képzésen olyan - korunkra jellemző ülőmunkából fakadó - problémákat vettünk figyelembe, melyet a tradicionális jógairodalomban még nem ismertek, de maga Joseph Hubertus Pilates sem vehetett figyelembe módszerének kidolgozásánál, hisz akkoriban a gerincbetegségek ezen területei nem voltak igazán ismeretesek.


Gyakorlatsoraimat eszerint a szemlélet szerint válogattam össze.

Meggyőződésem, hogy legnagyobb tanítónk az élet, és a tapasztalás. Részemről elhivatottságom és meggyőződésem legmélyebb gyökere saját tapasztaláson alapszik, így célom minél több embert testtudatosságra nevelni és rávilágítani arra, hogy megfelelő mozgással rendkívüli eredményeket érhetünk el akár évtizedek óta tartó problémák esetében is.


Cím: 1072 Budapest, Rákóczi út 36. 2. em 3/a (18-as kapucsengő)