Tajcsi/Csikung oktatóKemechey Edina vagyok, és 2006 óta napi rendszerességgel tajcsizom. 

Első pillanattól kezdve kihívásnak, ugyanakkor gyönyörű harmonikus mozgásnak érzem, ami párosul különleges érzetek megtapasztalásával.

Mit nyújtott nekem ez idő alatt a tajcsi?

A testmozgás mellet sok új filozófiai tanítást, a szimbólumok jelentésének megismerését, és új, eddig ismeretlen tapasztalatok megszerzését, amik mind a nyugalmamat erősítik, koncentrációmat növelik.

Ezek az érzetek nagyon jók és kiegyensúlyozók, ezért szívesen adom át a tudásomat azoknak, akik szeretnék ezt megismerni.  Az órákon a tajcsi egészségmegőrző szerepére fektetem a hangsúlyt, bár a mozdulatok jelentését is tanuljuk, hiszen a tajcsi az egyik legmagasabb szintű keleti harcművészet.

2012 és 2013 között számos versenyen indultam, ahol több érmet is szereztem.

2014-ben egyesületet alapítottunk azokkal a tagokkal, akik immár több mint három éve tanulnak.  A főleg "háziasszonyokból" alakult tajcsi csapat már túl van egy hazai és egy nemzetközi versenyen, ahol első illetve második helyen szerepeltek.

Ezek persze csak eredmények, amiket örömmel szereztünk, de nem ez az igazi motiváció. Ami sokkal fontosabb, hogy minél mélyebben ismerjük meg saját energiáink áramlását, minél összeszedettebbek és lágyabbak legyünk.  

A csoporton belül több barátság szövődött, az emberek egyre szívesebben járnak kikapcsolódni és feltöltődni.

A hét minden napján oktatok, vagy BUDAPESTEN a Blaha Lujza térhez közel, vagy VERESEGYHÁZON.


Tajcsit  magyarországi Shaolinoktól - Shifu Duan Zhi Chao, Siheng Kovacsek Zoltán, Siheng Ligeti Ernő, Jiaolien Bordás Éva - tanultam és  tanulom.

 

Ha úgy érzed van kedved  kipróbálni, gyere el egy edzésre.

Ha nem tetszik  elfogadjuk, de az is lehet, hogy egy életre szóló élményt jelent.

Jelentkezni a telefonszámomon 06-30/546-1572 vagy e-mailben tudsz. kemechey.edina@gmail.com

Ha a tajcsival kapcsolatos kérdésed van - mert esetleg nem ismered, de szeretnél többet megtudni róla,- akkor bátran írj.  ÜZENET

Szívesen válaszolok.

Bővebben  a tajcsi.hu lapon illetve az egyesület weblapján pandataichi.hu tájékozódhatsz.

 


Cím: 1072 Budapest, Rákóczi út 36. 2. em 3/a (18-as kapucsengő)