Dr. Ormay István vagyok, orvos.

Pályafutásom első tíz évében belgyógyászként és a fertőző betegségek szakorvosaként dolgoztam, majd pszichoszomatikus és holisztikus érdeklődésemnek megfelelően előbb pszichiáter, nemsokkal ezután pszichoterapeuta szakorvos lettem. 2000 óta csak pszichiátriai és pszichoterápiás magánpraxist folytatok, immár a Konzultáció Műhely keretében tanítványaimmal-munkatársaimmal közösen.

2002-ben, komoly mozgásszervi betegségeim révén kerültem kapcsolatba a taiji quan-nal (taichi chuan), amelynek – évekig tartó gyakorlást követően – a teljes felépülésem, sőt, a korábbi szintem jelentős meghaladását köszönhetem.

Mesterem, Han Kui Yuan 19-ik generációs Nagymester itt él Magyarországon, így tőle, közvetlenül a „tiszta forrásból” tanulhatom ezt a harcművészetet, pontosabban a tradicionális taiji quan „chen” stílusát. Ez azt jelenti, hogy Han Mester, lassan 20 éves itt tartózkodása, alatt a pusztakezes és fegyveres formagyakorlatok mellett a „lökő kéz” gyakorlatokat, kifejezetten harci alkalmazásokat, Qi Gong meditációt, Tui-Na masszázst, Gua Sha gyógyító eljárást és még sok egyéb elemből álló, igen komplex rendszert oktat.beavat 1

Han Mester kitüntetett a bizalmával, egyik belső tanítványának fogadott, és kb. 10 év gyakorlást követően engedélyt adott arra is, hogy a stílust taníthassam.

Számomra a taiji quan a mindenséget jelképezi, és emberként ebbe a folyamatosan változó formák világába helyez el engem, helyezem el magamat is. Átélhetem, hogy a Mindenség harmóniája az ellentétek kölcsönhatásából álló mozgás, annak jó és rossz vetületeivel egyaránt. Európai fogalmainkkal a taiji quan (taichi chuan) gyakorlatai mozgásban végzett mindfulness meditációként írhatók le, azonban ez a megfogalmazás semmitmondó a tapasztalathoz képest.

A taiji quan nem fogalmi szintű tanulás, minden szónál többet ér a tapasztalás. Elsajátításához, Han Mester szavaival élve, elsősorban állhatatosság szükséges. Ahogyan Kínában mondják: „ha tízezerszer megcsináltad már a formagyakorlatod, akkor tárul fel előtted a tudás, és nem lesz több kérdésed”.

A taiji quan gyakorlás során szerzett tapasztalataimat a gyógyításban szeretném felhasználni. Ennek lehetőségeiről több előadást tartottam szakmai fórumokon. Első lépésben azonban csak terapeutákat oktatok, saját élményű, önismereti csoport keretében.

Ha érdeklődésed felkeltette, és szeretnél csatlakozni csoportunkhoz, szívesen válaszolok kérdéseidre illetve adok információt.

E-mail címem:istvan.ormay@konzultacio.hu

Pilates Oktató

Képzettségem: Magyar Táncművészeti Főiskola Modern táncos és próbavezető szak, 2009 

                     Pilates és jóga oktatói tanfolyam

Óratípus a Felkelő Nap Házában: Pilates

Elérhetőségeim:  06-20/282-0310

                 gyerszi22@gmail.com

                 szilvia-pilates.hu

Már gyermekkoromtól kezdve „lételemem” volt a mozgás. Sportoltam, tornáztam, míg végül rátaláltam arra a mozgásformára, amiért úgy éreztem, hogy minden akadállyal szembeszállva képes vagyok küzdeni; ez pedig a táncművészet volt.

A sok-sok évnyi tanulás alatt a mozgáson keresztül megismerhettem a saját testem anatómiáját, amely viszont arra is rávilágított, hogy mennyi ízületi deformálódással és szalag, - illetve izomproblémával jár az álmom megvalósítása.
Sokáig kerestem azt a fajta izomfejlesztő, de ízület kímélő, egészséges, mégis hatékonyan erősítő módszert, mellyel kompenzálni tudnám a már meglévő problémákat, így találtam rá a pilates (és jóga) mozgásformára, melynek áldásos, nyugtató és roppant hatékony hatásába azonnal beleszerettem. Saját bőrömön tapasztalhattam meg, amint az évek óta tartó fájdalmak napról-napra oldódnak, végül teljesen eltűnnek az életemből.

Elvégeztem Bene Máté, "Gerincterápia Jógával" kezdő és haladó tanfolyamát,   majd mesterképzését is.
Ezen a képzésen olyan - korunkra jellemző ülőmunkából fakadó - problémákat vettünk figyelembe, melyet a tradicionális jógairodalomban még nem ismertek, de maga Joseph Hubertus Pilates sem vehetett figyelembe módszerének kidolgozásánál, hisz akkoriban a gerincbetegségek ezen területei nem voltak igazán ismeretesek.


Gyakorlatsoraimat eszerint a szemlélet szerint válogattam össze.

Meggyőződésem, hogy legnagyobb tanítónk az élet, és a tapasztalás. Részemről elhivatottságom és meggyőződésem legmélyebb gyökere saját tapasztaláson alapszik, így célom minél több embert testtudatosságra nevelni és rávilágítani arra, hogy megfelelő mozgással rendkívüli eredményeket érhetünk el akár évtizedek óta tartó problémák esetében is.

Tajcsi/Csikung oktatóKemechey Edina vagyok, és 2006 óta napi rendszerességgel tajcsizom. 

Első pillanattól kezdve kihívásnak, ugyanakkor gyönyörű harmonikus mozgásnak érzem, ami párosul különleges érzetek megtapasztalásával.

Mit nyújtott nekem ez idő alatt a tajcsi?

A testmozgás mellet sok új filozófiai tanítást, a szimbólumok jelentésének megismerését, és új, eddig ismeretlen tapasztalatok megszerzését, amik mind a nyugalmamat erősítik, koncentrációmat növelik.

Ezek az érzetek nagyon jók és kiegyensúlyozók, ezért szívesen adom át a tudásomat azoknak, akik szeretnék ezt megismerni.  Az órákon a tajcsi egészségmegőrző szerepére fektetem a hangsúlyt, bár a mozdulatok jelentését is tanuljuk, hiszen a tajcsi az egyik legmagasabb szintű keleti harcművészet.

2012 és 2013 között számos versenyen indultam, ahol több érmet is szereztem.

2014-ben egyesületet alapítottunk azokkal a tagokkal, akik immár több mint három éve tanulnak.  A főleg "háziasszonyokból" alakult tajcsi csapat már túl van egy hazai és egy nemzetközi versenyen, ahol első illetve második helyen szerepeltek.

Ezek persze csak eredmények, amiket örömmel szereztünk, de nem ez az igazi motiváció. Ami sokkal fontosabb, hogy minél mélyebben ismerjük meg saját energiáink áramlását, minél összeszedettebbek és lágyabbak legyünk.  

A csoporton belül több barátság szövődött, az emberek egyre szívesebben járnak kikapcsolódni és feltöltődni.

A hét minden napján oktatok, vagy BUDAPESTEN a Blaha Lujza térhez közel, vagy VERESEGYHÁZON.


Tajcsit  magyarországi Shaolinoktól - Shifu Duan Zhi Chao, Siheng Kovacsek Zoltán, Siheng Ligeti Ernő, Jiaolien Bordás Éva - tanultam és  tanulom.

 

Ha úgy érzed van kedved  kipróbálni, gyere el egy edzésre.

Ha nem tetszik  elfogadjuk, de az is lehet, hogy egy életre szóló élményt jelent.

Jelentkezni a telefonszámomon 06-30/546-1572 vagy e-mailben tudsz. kemechey.edina@gmail.com

Ha a tajcsival kapcsolatos kérdésed van - mert esetleg nem ismered, de szeretnél többet megtudni róla,- akkor bátran írj.  ÜZENET

Szívesen válaszolok.

Bővebben  a tajcsi.hu lapon illetve az egyesület weblapján pandataichi.hu tájékozódhatsz.

 


Cím: 1072 Budapest, Rákóczi út 36. 2. em 3/a (18-as kapucsengő)