Astanga Jóga alapok

Milyen jóga az astanga?

Az ember fizikai és szellemi oldalát egyaránt szem előtt tartó tradicionális jógairányzat, amelyben a dinamikus mozgás meditatív légzésfigyeléssel párosul.

Melyek a közvetlen hatásai?

Az összpontosított figyelem elcsendesíti a gondolatokat, a légzéssel összehangolt mozgás pedig javítja a keringést, oldja a feszültséget és felfrissíti a testet.

Mit fejleszt a rendszeres gyakorlás?

Fizikai értelemben többek között az erőt, a hajlékonyságot és a mozgáskoordinációt. Pszichés szinten pedig a figyelmet, a megértést és a türelmet.

Kinek ajánlott az “Astanga jóga alapok” óratípus?

Ez az alapozó óra ajánlott bárkinek, aki még nem gyakorol rendszeresen önállóan, de érdeklődik a jóga módszere és lehetőségei iránt és szeretné frissen, jó közérzettel kezdeni a napot.

Mi történik az ilyen típusú órán?

Közösen, oktatói vezetéssel végezzük az astanga jóga első sorozatának előkészítő, bevezető és záró gyakorlatait. Közben elhangzanak a kivitelezést és a megértést segítő legfontosabb instrukciók.

Mit lehet belőle megtanulni?

Többek között a légzés és a mozgás összehangolását, a figyelem összpontosítását és egy önállóan is végezhető, teljes értékű alapsorozatot. Akinek ez már könnyen megy, továbbléphet az egyéni gyakorlást fejlesztő „Mysore” típusú órákra.
Az ember fizikai és szellemi oldalát egyaránt szem előtt tartó tradicionális jógairányzat, amelyben a dinamikus mozgás meditatív légzésfigyeléssel párosul.

Oktató: Tarján Gábor

Időpontok: Hétfő, Szerda, Péntek 6:30-tól 8:00-ig

Helyszín: Felkelő Nap Háza Stúdió

1072 Budapest, Rákóczi út 36. 2.em.3/a 18 kapukód

Jöhetsz bejelentkezés nélkül is. Első alkalom ingyenes.

1. akalom: 2 000 Ft
10 alkalmas bérlet:19 000 Ft

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36 (70) 516-8808

Web: https://minimaljoga.hu

Felkelő Nap Háza
Mozgás  és Életmód Stúdió

Cím: 1072 Budapest, Rákóczi út 36. 2.em 3/a
Tel.: +36 (30) 546-1572